Ανάπτυξη υπολογιστικής διαδικασίας για τον ανελαστικό ημίχωρο ύπο ανακυκλιζόμενη φόρτιση. - Σταθάς, Αλέξανδρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2018)
Γίνεται ανάπτυξη μίας μεθοδολογίας για την πρόβλεψη του φορτίου προσαρμογής σε έναν ημίχωρο υπό κατάσταση επίπεδης παραμόρφωσης. Αρχικά παρουσιάζονται βασικά στοιχεία της θεωρίας πλαστικότητας και έπειτα παρουσιάζεται η μεθοδολογία RSDM-S που προτάθηκε από τον επιβλέποντα Καθηγητή Κ. Σπηλιόπουλο. Η μεθοδολογία εφαρμόζεται στο πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων FEAP. Παρουσιάζονται εφαρμογές επίπεδης έντασης στις οποίες αποδεικνύεται η ορθότητα εφαρμογής της μεθόδου και τέλος η επέκτασή της σε προβλήματα επίπεδης παραμόρφωσης