Αpplication of the ThermoStrain method to fibrous polymers (FRP) - Vazoukis, Thomas (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2018)
Ο βασικός στόχος της παρούσας μεταπτυχιακής εργασίας, η οποία εκπονήθηκε στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του Εργαστηρίου Μεταλλικών Κατασκευών του Ε.Μ.Π. και του Brandenburg University of Technology (Cottbus-Seftenberg) είναι η διερεύνηση της εφαρμογής της μεθόδου ThermoStrain σε CFRP (Carbon Fiber reinforced polymer) μέσω πειραμάτων και αριθμητικών προσομοιώσεων. Τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν στο Brandenburg University of Technology ενώ η αριθμητική προσομοίωση στο Ε.Μ.Π. με το πρόγραμμα ABAQUS.