Οργάνωση και διαχείριση του τμήματος πωλήσεων μιας εμπορικής επιχείρησης - Νίνης, Μίλτος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2018)
Πρόκειται για μια εργασία σχετικά με το σύστημα οργάνωσης και διοίκησης ενός τμήματος πωλήσεων σε μια εμπορική επιχείρηση. Αφορά τόσο μεθόδους οργάνωσης σε ελληνικές όσο και σε πολυεθνικές εμπορικές εταιρείες. Αναλύονται οι θεωρητικές προσεγγίσεις για την οργάνωση και την αναγκαιότητα του τμήματος πωλήσεων, οι τρόποι και τα είδη οργάνωσης, η στελέχωση, η λειτουργία, η αξιολόγηση και η διαχείριση του τμήματος πωλήσεων. Γίνεται ένας συγκερασμός από εμπειρικά δεδομένα και πραγματικές εφαρμογές αλλά και ακαδημαϊκές προσεγγίσεις και τάσεις. Η εργασία παραθέτει όλα τα παραπάνω από την οπτική γωνία του εργαζομένου σε αυτές κάτι το οποίο αποτελεί και την καινοτομία αυτής της εργασίας.