Η αντιστοιχία AdS/CFT: το όριο Penrose και ο τομέας BMN - Φίλιππας, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2018)
Το αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι η αντιστοιχία ανάμεσα σε μια δεκαδιάστατη θεωρία χορδών που ζει στον χώρο AdS5xS5 και σε μια σύμμορφη θεωρία πεδίου, την Ν=4 SYM, που ζει στο Μ4 όριο του χώρου αυτού.