Στρατηγική Ανάλυση - Ντόκος, Περικλής (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2018)
Η καλή στρατηγική και η καλή εκτέλεση της είναι από τις πλέον σημαντικές ενδείξεις σωστού management. Το στρατηγικό management είναι ένα σύνολο αποφάσεων και κινήσεων, με βάση τις οποίες τα διευθυντικά στελέχη μιας εταιρείας καθορίζουν τη μακροπρόθεσμη πορεία της. Τα στάδια που περιλαμβάνει το στρατηγικό μάνατζμεντ έχουν να κάνουν με την ανίχνευση του περιβάλλοντος της επιχείρησης τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού, την διαμόρφωση στρατηγικού σχεδιασμού και την εφαρμογή του, και τέλος το στάδιο της αξιολόγησης της στρατηγικής, που αφορά το κατά πόσον εφαρμόστηκε σωστά ή όχι η επιλεχθείσα στρατηγική