Στις διαδρομές του Πηλίου: ανάπλαση και αποκατάσταση στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Μηλέων - Κολοβού, Παρασκευή (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετάται η αναδιαμόρφωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού στις Μηλιές Πηλίου καθώς και η αποκατάσταση και επανάχρηση του παλιού νερόμυλου που βρίσκεται δίπλα του. Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός βρίσκεται σε μία μοναδική θέση, ανάμεσα σε ρέματα και δέντρα, και αποτελεί τοπόσημο για το παραδοσιακό πηλιορείτικο χωριό αλλά και για όλο το Πήλιο καθώς ο τρενάκι «Μουτζούρης» λειτουργεί για τουριστικούς λόγους. Ωστόσο αυτή την στιγμή ο Σταθμός είναι παρατημένος και δεν ακολουθεί τους απαραίτητους κανόνες. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που χρίζει αναδιαμόρφωσης, όπου ο κεντρικό δρόμος διαπλατύνθηκε και πλέον εύκολα προσπελάσιμος, οι κινήσεις των πεζών είναι καθαρές και ευδιάκριτες, τα κτίρια του σταθμού και οι γραμμές τοποθετούνται έτσι ώστε να μην εμποδίζουν και καινούργια μονοπάτια πλατώματα και γέφυρες δένονται με τα παλιά ώστε οι επισκέπτες να έχουν μια ουσιαστική βιωματική εμπειρία με κεντρικό γνώμονα πάντα τον σεβασμό στο τοπικό περιβάλλον και την προσπάθεια όσο το δυνατόν μη βίαιων παρεμβάσεων. Ο Νερόμυλος μελετάται ώστε να γίνει η σωστή αποκατάσταση του και μετατρέπεται σε κέντρο ενημέρωσης & τουρισμού Κεντρικού Πηλίου λειτουργώντας παράλληλα ως ελαιοτριβείο. Με τη νέα χρήση ο επισκέπτης ενημερώνεται άμεσα για το Πήλιο, τα χωριά και τα τοπικά προϊόντα του, καθώς και για τις διάφορες επιλογές δραστηριοτήτων που έχει στην περιοχή δίνοντας έτσι μια νέα δυναμική στο Σταθμό.