Η πρόκληση του Ανθρώπινου Κεφαλαίου και ο ρόλος της λειτουργίας του HR στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον - Ραχιώτη, Αγγελική (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2018)
Στόχος της μελέτης είναι να εξετάσει τη σύνδεση μεταξύ των επιτυχημένων HR μηχανισμών που σχετίζονται με το ανθρώπινο κεφάλαιο, και τον ρόλο του HR τμήματος στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον προκειμένου να εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητα και η καταλληλότητα τους στο σημερινό πλαίσιο του ελληνικού επιχειρείν. Στόχος είναι να εντοπιστούν τα κενά και η έκταση που οι σύγχρονες επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στην πρόκληση του ανθρώπινου κεφαλαίου στην ελληνική αγορά. Η διερεύνηση αυτή θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας στοιχεία από 66 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, από διαφορετικές βιομηχανίες και διαφορετικά είδη λειτουργικών μοντέλων.