Μη αρνητικοί πίνακες - Χασάπη, Σταματίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2018)
Τα κεφάλαια 1,2,3 περιέχουν τη βασική θεωρία Perron-Frobennius.Σχηματίζεται έτσι ο αναγκαίος πυρήνας της θεωρίας των μη αρνητικών πινάκων.Εισάγεται η έννοια των μη υποβιβάσιμων πινάκων,ο εντοπισμός των maximal ιδιοτιμών ενός μη αρνητικού πίνακα και μελετάται η κατασκευή σχετικών φραγμάτων.Παρουσιάζονται οι έννοιες των πρωταρχικών και μη πρωταρχικών πινάκων και η Frobennius μορφή ενός μη υποβιβάσιμου πίνακα.Τέλος,στο κεφάλαιο 4,αναφερόμαστε στις δομικές ιδιότητες των μη αρνητικών πινάκων και τους συνδέουμε τους με γραφήματα.