Σχεδιασμός ερωτηματολογίου για τη διερεύνηση προβλημάτων εμβοών σε χρήστες ηλεκτρονικών παιχνιδιών - Γεωργαντάς, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2018)
Η χρήση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών–βιντεοπαιχνιδιών είναι από τις πιο περιζήτητες μορφές διασκέδασης στις μέρες μας. Ωστόσο η αυξημένη απασχόληση με αυτά, είναι πιθανό να προκαλέσει επιπτώσεις στην υγεία των χρηστών. Πολλές μελέτες έχουν γίνει στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών και των σχετιζόμενων με αυτά προβλημάτων υγείας, όμως ο τομέας της πρόκλησης εμβοών δεν έχει διερευνηθεί. Η πτυχιακή εργασία αυτή έχει ως σκοπό το σχεδιασμό ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου για τη διερεύνηση του κατά πόσον οι χρήστες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, είτε σε κονσόλα είτε στον υπολογιστή, μπορούν να παρουσιάσουν σφυρίγματα, βουητά ή κοινώς εμβοές στο ακουστικό σύστημά τους. Έπειτα, αφού δόθηκε το ερωτηματολόγιο σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), συλλέγοντας τις απαντήσεις τους με τη χρήση του google forms, έγινε στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων, όπου εξήχθησαν συμπεράσματα για την επικινδυνότητα της χρήσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην ακοή, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτήν με χρήση ακουστικών (gaming headset).