Πολυκριτηριακή ανάλυση στα Logistics - Τακμάκη, Αλεξάνδρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2018)
Σκοπός της παρούσας μεταπτυχιακής εργασίας είναι η εφαρμογή της μεθόδου των πολυκριτηριακών συστημάτων ELECTRE I με veto για την επιλογή του πιο συμφέροντος είδους thirdpartlogistics. Αρχικά,παρατίθενται οι απαραίτητοι ορισμοί και διευκρινήσεις για τον τομέα των logistics στην ελληνική οικονομία, καθώς και οι έννοιες των ειδών που θα εξετασθούν ώστε να γίνει πιο κατανοήτο το πλαίσιο της έρευνας και της αγοράς, στο εύρος των οποίων αναπτύχθηκε η συγκεκριμένη μεταπτυχιακή εργασία. Στην συνέχεια, πραγματοποιείται εισαγωγή στην θεωρία της πολυκριτήριας ανάλυσης και παρουσιάζεται αναλυτικά η μέθοδος βαριοδότησης AHP καθώς και η μέθοδος ταξινόμησης ELECTRE I με veto, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην εργασία, με σκοπό να γίνει αντιληπτός ο τρόπος λειτουργίας και η χρησιμότητα των συγκεκριμένων εργαλείων στην λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσουν στην τελική κατάταξη των ειδών και την εξαγωγή των συμπερασμάτων. Επίσης, ορίζονται οι αντικειμενικές και υποκειμενικέςπαράμετροι - κριτήρια που επηρρεάζουν την λήψη αποφάσεων για την ανάδεικη του κατάλληλου είδους trird part logistics που επιλέγεται. Οι συγκρίσεις μεταξύ των παραμέτρων- κριτηρίων καθώς και η τελική τους κατάταξη πραγματοποιείται με την απόδοση βαρών σύμφωνα με την μέθοδο AHP και την ταξινόμηση μέσω της μεθόδου ELECTRE I με veto, Τέλος, παρουσιάζονται τα συμπεράσματα της παρούσας εργασίας και προτείνονται θέματα για περαιτέρω έρευνα.