Περιβάλλον-πλαίσιο εκτίμησης εμπιστοσύνης σε υπηρεσίες και σε πόρους υπηρεσιοκεντρικών συστημάτων - Τσιούνης, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών. Εργαστήριο Τεχνολογίας Λογισμικού, 2018)
Το περιβάλλον-πλαίσιο που αναλύεται και αναπτύσσεται στην παρούσα διπλωματική επιτρέπει σε χρήστες να λαμβάνουν μια εκτίμηση της εμπιστοσύνης, που λαμβάνει μια υπηρεσία, ή ένας πόρος, που παρέχεται από συγκεκριμένο πάροχο για συγκεκριμένο περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, ο χρήστης ορίζει τις απαιτήσεις μου έχει από την υπηρεσία και στην συνέχεια, αφού υπολογιστεί η πιθανοτική τιμή ικανοποίησης της κάθε απαίτησης, υπολογίζεται, λαμβάνοντας υπόψιν και τις αλληλεπιδράσεις, η τελική τιμή της εμπιστοσύνης.