Σχεδιασμός Βιομηχανικού Μεταλλικού Κτιρίου - Κατσαμούνδης, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2018)
Αντικείμενο μελέτης αποτελεί ο σχεδιασμός και η διαστασιολόγηση ενός βιομηχανικού κτιρίου κατασκευασμένου εξ ολοκλήρου από χάλυβα. Οι συνολικές διαστάσεις του κτιρίου είναι 20.48m πλάτος και 31.2m μήκος. Το κτίριο αποτελείται από επαναλαμβανόμενα πλαίσια από ελατές διατομές Ι. Η δυσκολία του φορέα έγκειται στο γεγονός ότι λόγω των αρχιτεκτονικών απαιτήσεων τα πλαίσια δεν είναι τοποθετημένα ανά ίση απόσταση. Οι δράσεις που ασκούνται επί του φορέα κατηγοριοποιούνται σε μόνιμες, επιβαλλόμενες μεταβλητές, φορτία χιονιού, φορτία ανέμου, θερμοκρασιακά φορτία και σεισμικές δράσεις. Ο υπολογισμός τους έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΝ1991. Οι καταστάσεις σχεδιασμού λήφθηκαν σύμφωνα με τον ΕΝ1990. Η ανάλυση και διαστασιολόγηση έγινε με χρήση του προγράμματος Consteel. Πραγματοποιήθηκε ελαστική ανάλυση με θεωρία 1ης τάξης. Η διαστασιολόγηση και ο έλεγχος των διατομών και των μελών βασίστηκε στον ΕΝ1993. Τέλος, παρουσιάζονται οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες συνδέσεων μεταξύ όλων των κύριων μελών του φορέα. Οι συνδέσεις μελετήθηκαν με τη χρήση του προγράμματος IDEA STATICA. Δίνεται προϋπολογισμός του έργου, ο οποίος έγινε σύμφωνα με τη μάζα του μεταλλικού φορέα και το συνολικό εμβαδόν κάλυψης των θερμομονωτικών πάνελ.