Αποτίμηση και ενίσχυση μεταλλικού φορέα σταθμού ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην Ομόνοια - Βασιλάκη, Ευαγγελία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2018)
Ο σταθμός του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στην Ομόνοια είναι ένα υπόγειο μεταλλικό κτήριο δύο ορόφων το οποίο μελετήθηκε και κατασκευάστηκε το 1929 από γερμανούς πολιτικούς μηχανικούς. Με την πάροδο του χρόνου και τις συνεχείς αναπλάσεις της πλατείας, και κυρίως μετά την κατασκευή του μετρό κάτω από το ήδη υπάρχον κτήριο, παρατηρήθηκε διάβρωση των χαλύβδινων στοιχείων του φορέα.