Βέλτιστη Επιλογική Συνεργασία Ηλεκτρονόμων Υπερέντασης και Απόστασης - Βώσσος, Άγγελος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικής Ισχύος., 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως κύριο αντικείμενο μελέτης την προστασία των συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας. Ο ρόλος της προστασίας ενός ηλεκτρικού συστήματος συνίσταται στο να προλάβει μια βλάβη ή αν για οποιονδήποτε λόγο συμβεί ένα σφάλμα, λόγω βραχυκυκλώματος, να περιορίσει όσο το δυνατόν τις επιπτώσεις του στο υπόλοιπο σύστημα. Αυτό επιτυγχάνεται με τα μέσα προστασίας τα οποία συνίστανται από τους ηλεκτρονόμους (Η/Ν-relays) που ανιχνεύουν την εμφάνιση του σφάλματος (συνληθως από την μεταβολή ορισμένου μεγέθους, π.χ εντάσεως ή τασεως κλπ.) και από τους διακόπτες ισχύος (Δ/Ι-Circuit Breakers) που δέχονται εντολές των ηλεκτρονόμων (ονομάζονται και "αυτόματοι διακόπτες"), ή από τις ασφάλειες οι οποίες ταυτόχρονα ανιχνεύουν και διακόπτουν υπερεντάσεις. (el)