Το ενετικό κτίριο στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου - Κονίδη, Αμαλία Μαρία (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Η παρούσα μελέτη εκπονήθηκε κατά τη διάρκεια του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Προστασία Μνημείων” για την αποκατάσταση του Ενετικού κτιρίου στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου. Το κτίριο είναι γνωστό ως το Ενετικό Σχολείο, η Ενετική Σκουόλα ή το Ενετικό Μοναστήρι και βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου (ο οποίος χτίστηκε ως τζαμί στα τέλη του 16ου αι). Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά δημόσια κτίρια της πόλης του Ναυπλίου. Σήμερα βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση διατήρησης και χρήζει άμεσης συντήρησης και αποκατάστασης.