Υλοποίηση και Διερεύνηση Τεχνικών Διαφορικού Wi-Fi για Εντοπισμό σε Εσωτερικούς Χώρους - Χατζής, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας. Εργαστήριο Γενικής Γεωδαισίας, 2018)
Πρόσφατα, η ανάγκη για εφαρμογές εντοπισμού σε εσωτερικούς χώρους με κριτήρια ποιότητας, οδηγεί στην ανεύρεση τεχνολογιών οι οποίες λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους, που όμως, δε χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για εντοπισμό. Με αυτόν τον σκοπό, στην παρούσα εργασία γίνεται διερεύνηση ενός συστήματος διαφορικού εντοπισμού το οποίο βασίζειται στην αρχή λειτουργίας του DGPS και του VLBI. Γίνεται υλοποίηση του διαθέσιμου λογισμικού για ένα πείραμα στατικού και κινηματικού εντοπισμού. Τέλος, γίνεται αξιολόγηση των δυνατοτήτων και των περιορισμών του συστήματος και παραθέτονται προτάσεις προς βελτίωσή του.