Σχεδιασμός Οκταώροφου Μεταλλικού Κτιρίου Με Πυρήνα Από Σκυρόδεμα - Μπαχλαβάς, Αριστείδης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως θέμα την μελέτη - ανάλυση και διαστασιολόγηση - ενός οκταώροφου μεταλλικού κτιρίου γραφείων και καταστημάτων με πυρήνα από σκυρόδεμα, με βάση τις διατάξεις του Ευρωκώδικα. Επίσης, εξετάστηκε μία παραλλαγή του κτιρίου με αντικατάσταση του πυρήνα σκυροδέματος με χιαστί συνδέσμους δυσκαμψίας με σκοπό την σύγκριση και την βελτιστοποίηση όσον αφορά κατασκευαστικά και οικονομικά κριτήρια. Η επίλυση του κτιρίου έγινε με χρήση του λογισμικού SAP2000v19. Αναλυτικότερα, η δομή της εργασίας είναι η εξής: