Γεφυρώνοντας το διαφορετικό - Κοινωνικό Κέντρο Jasmine - Κανάβαρης, Νικόλαος Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Η πρόταση αφορά την επανάχρηση του πρώην σχολικού συγκροτήματος του 2ου ΓΕΛ Αθηνών επί της συμβολής των οδών Αχαρνών και Σουρμελή. Το συγκρότημα αποτελείται από 2 πτέρυγες, ένα εκλεκτικιστικό γωνιακό κτήριο των αρχών του 20ου αιώνα κι ένα μοντερνιστικό της δεκαετίας του 50. Ένα αρχικό κομμάτι της δουλειάς μας το οποίο απέκτησε και ιδιαίτερη βαρύτητα αποτέλεσε η συλλογή τεκμηρίων σχετικά με τα 2 αυτά ιστορικά κτήρια. Το υλικό που συγκεντρώσαμε περιλαμβάνει παλαιά σχέδια, φωτογραφίες αλλά και συνεντεύξεις με άτομα που φοίτησαν ή εργάσθηκαν εκεί.