Διαχωρισμός αλάτων από την άλμη μονάδας αφαλάτωσης θαλάσσιου νερού - Πασιπουλαρίδης, Άγγελος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Χημικών Επιστημών (I), 2018)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι o διαχωρισμός των αλάτων που παράγονται με την επεξεργασία της άλμης από μονάδα αφαλάτωσης με το πιλοτικό σύστημα Sol-Brine. Θα διερευνηθούν οι βέλτιστες συνθήκες απομάκρυνσης ανθρακικών και θειικών αλάτων πριν από το σύστημα εξατμιστήρα, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι επικαθήσεις στα επόμενα βήματα επεξεργασίας της άλμης.