Διερευνήσεις του παραθαλάσσιου συγκοινωνιακού κόμβου - Πράσινος, Δαμιανός (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Αντικείμενο αυτής της διπλωματικής εργασίας, αποτελεί η μελέτη των δομών μεταφοράς στην περιοχή της ραφήνας καθώς και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής αττικής και των μεσογείων. Στην εργασία αυτή θεωρείται δεδομένη η λειτουργία και η ανάπτυξη του λιμένα της ραφήνας, ως σημαντικού συγκοινωνιακού κόμβου της αττικής και γίνεται μία πρόταση για τη βελτίωση της κάλυψης των αναγκών μεταφοράς και μετακίνησης για τους κατοίκους της πόλης, τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες. Γίνεται μία προσπάθεια ανάλυσης και διερεύνησης των διαφορετικών παραμέτρων ξεκινώντας από τον προαστιακό σιδηρόδρομο, τις υπάρχουσες δομές μεταφοράς στα μεσόγεια και καταλήγοντας στην περιοχή της ραφήνας και του λιμένα. Προτείνεται μία θέση για το σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου, σε συνδυασμό με τη χάραξη της γραμμής, καθώς και μία προσπάθεια διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου και διαχείρισης των κινήσεων. Το κτίριο του σταθμού με το στέγαστρο, αντιμετωπίζεται ως ένα τοπόσημο για την περιοχή με στόχο να είναι αναγνωρίσιμο και να τραβάει το βλέμα του επισκέπτη – ταξιδιώτη από το πλοίο, αλλά και από διάφορα σημεία θέασης από την πόλη και την παραλία.