Ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο στις όχθες του Πηνειού - Βασιλείου, Δήμητρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2018)
Η παρούσα εργασία διαπραγματεύεται το ολοένα εντεινόμενο πρόβλημα της ρύπανσης του Θεσσαλικού Πηνειού, προτείνοντας το σχεδιασμό ένος εργαστηριακού και εκπαιδευτικού κέντρου στις όχθες του, κοντά στην περιοχή των Τεμπών. Το θέμα της εργασίας αυτής προέκυψε μέσα από τον προβληματισμό σχετικά με την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του θεσσαλικού κάμπου και κυρίως την υποβάθμιση του Πηνειού ποταμού το οποίο μοιάζει να γιγαντώνεται τα τελευταία χρόνια. Ο Πηνειός αποτελεί ένα από τα πιο ρυπασμένα ποτάμια στην Ευρώπη γεγονός που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από αστικές, αγροτικές και βιομηχανικές χρήσεις που αναπτύσονται γύρω του. Επομένως η εργασία αυτή επικεντρώνεται στο σχεδιασμό ενός κτιρίου με κύριο αντικείμενο την έρευνα σχετικά με την ποιότητα του νερού και της γεωργίκης δραστηριότητας καθώς και την επιμόρφωση και ενημέρωση του κοινού σε σχέση με αυτά τα ζητήματα.