Ανάπτυξη 3D εικονικού περιβάλλοντος για την περιήγηση και τη σήμανση απτών πολιτιστικών δεδομένων - Δαβερώνα, Άννα Χριστίνα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Τομέας Τοπογραφίας. Εργαστήριο Φωτογραμμετρίας, 2018)
Σε αυτή την εργασία παρουσιάζονται τα βήματα καθώς και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για τη δημιουργία μίας εφαρμογής, η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να περιηγηθεί σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο καθώς επίσης να αποθηκεύσει και να παρουσιάσει πληροφορίες για αυτό. Αρχικά, αναλύονται τα τρισδιάστατα μοντέλα και η σημαντικότητά τους. Επίσης αναφέρονται κάποιες από τις μεθόδους δημιουργίας τους καθώς και οι τομείς εφαρμογής τους. Στη συνέχεια, γίνεται παρουσίαση της εφαρμογής που δημιουργήθηκε καθώς και των δεδομένων που χρησιμοποιήθηκαν και αναλύονται οι δυνατότητες που δίνονται στον χρήστη κατά τη διάρκεια χρήσης της εφαρμογής. Επιπλέον παρουσιάζονται τα λογισμικά που χρησιμοποιήθηκαν, τα οποία ήταν το Unity και το Microsoft Visual Studio. Ακόμη περιγράφεται η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την δημιουργία της εφαρμογής και γίνεται επεξήγηση του κώδικα που δημιουργήθηκε για τις διάφορες λειτουργίες της. Τέλος, παρουσιάζονται οι προοπτικές εξέλιξης της παρούσας εφαρμογής και αναφέρονται οι επιπλέον λειτουργίες που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε μία τέτοιου είδους εφαρμογή.