Σχεδιασμός καλωδιωτής πεζογέφυρας - Χατζηπέτρου, Λουκάς (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών, 2018)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται τον σχεδιασμό καλωδιωτής γέφυρας για πεζούς η οποία θα συνδέει το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το στάδιο Καραισκάκη. Η παρούσα πτυχιακή αποτελείται από 12 κεφάλαια: Στο 1ο Κεφάλαιο γίνεται μια γενική περιγραφή των καλωδιωτών γεφυρών. Στο 2ο Κεφάλαιο επεξηγείται ο τρόπος που σχεδιάστηκε ο φορέας και η μόρφωση του. Στο 3ο Κεφάλαιο γίνεται αναφορά σε όλα τα φορτία που εφαρμόστηκαν κατά τον σχεδιασμό του φορέα και τον τρόπο που υπολογίστηκαν. Στο 4ο Κεφάλαιο εξετάζονται οι απαραίτητοι συντελεστές ασφαλείας καθώς και οι συνδυασμοί των φορτίσεων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαστασιολόγηση και τον έλεγχο της κατασκευής. Στο 5ο Κεφάλαιο γίνεται η επεξήγηση του προγράμματος Sofistik και σχεδιάστηκε το μοντέλο σε αυτό. Στο 6ο Κεφάλαιο παρουσιάζονται τα μέλη του φορέα και η διαστασιολόγηση τους. Στο 7ο Κεφάλαιο επεξηγείται η μέθοδος με την οποία επιλέχθηκαν τα καλώδια και η προένταση τους. Επίσης παρουσιάζονται οι κατακόρυφες μετακινήσεις του φορέα με προένταση. Στο 8ο Κεφάλαιο αναλύεται ο τρόπος κατασκευής και οι φάσεις που ακολουθήθηκαν κατά την ανέγερση. Στο 9ο Κεφάλαιο γίνονται έλεγχοι τάσεων σε ΟΚΑ. Στο 10ο Κεφάλαιο αναλύεται η δυναμική φόρτιση της κυκλοφορίας πεζών στο κατάστρωμα και οι πιθανές επιπτώσεις της. Στο 11ο Κεφάλαιο γίνεται η επιλογή εφεδράνων της γέφυρας. Στο 12ο Κεφάλαιο παρουσιάζονται συγκολλήσεις μελών και σύνδεση καλωδίων.