Συντήρηση και Bελτίωση του Κεντρικού Συστήματος Αυτομάτου Ελέγχου του Ανιχνευτή Compact Muon Solenoid - Παπακριβόπουλος, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Φυσικής, 2018)
Το πείραμα Compact Muon Solenoid (CMS) είναι το ένα από τα τέσσερα πειράματα που διεξάγονται στο μεγάλο επιταχυντή αδρονίων (Large Hadron Collider) με σκοπό την μελέτη των στοιχειωδών σωματιδίων της ύλης. Ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του πειράματος είναι το σύστημα αυτομά- του ελέγχου το οποίο χρησιμοποιείται για το έλεγχο και την παρακολούθηση της λειτουργίας του πειράματος. Η διπλωματική εργασία αυτή εκπονήθηκε κάτω από τη συνεργασία της ομάδας φυσικής υψηλών ενεργειών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και της κεντρικής ομάδας του συστήματος αυτομά- του ελέγχου του πειράματος CMS. Κατά το διάστημα της συνεργασίας αυτής βελτιώθηκαν κάποια από τα εργαλεία που διαθέτει το σύστημα αυτομάτου ελέγχου. Ακόμα αναπτύχθηκε ένα σύστημα το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στα test beams που θα πραγματοποιηθούν για την ανάπτυξη του ανιχνευτή High Granularity CALorimeter (HGCAL).