Μελέτη παραμέτρων ανθεκτικότητας σκυροδέματος με τσιμεντοειδή πρόσθετα - Γκαμαράζης, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος, 2018)
Η ανθεκτικότητα του σκυροδέματος καθώς και ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζεται από πρόσθετα τσιμεντοειδή υλικά αποτελεί το αντικείμενο διερεύνησης της παρούσας διπλωματικής εργασίας. Συγκεκριμένα, η έρευνα επικεντρώθηκε στην προσθήκη μετακαολίνη (ΜΚ), μια τεχνητή ποζολάνη με αξιόλογη ποζολανική δράση και στην πυριτική παιπάλη (SF), η οποία θεωρείται ως το αποτελεσματικότερο πρόσθετο σκυροδέματος σε έργα υψηλών προδιαγραφών από άποψη ανθεκτικότητας.