Θεωρητική και πειραματική μελέτη των ελαστικών σταθερών συνθέτου εποξειδικής ρητίνης – κόκκων SiC υπό κάμψη σε κανονικές συνθήκες και συνθήκες υγρασίας - Τσίπης, Απόστολος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μηχανικής, 2018)
Σκοπός της διπλωματικής εργασίας ήταν η θεωρητική και πειραματική μελέτη των μηχανικών ιδιοτήτων σύνθετου υλικού με μήτρα εποξειδικής ρητίνης ενισχυμένης με έγκλεισμα κόκκων καρβιδίου του πυριτίου σε κανονικές συνθήκες καθώς και σε συνθήκες υγρασίας. Η μεθοδολογία περιλαμβάνει την σύγκριση των πειρατικών τιμών των ελαστικών σταθερών του υλικού με τις προβλεπόμενες τιμές από διάφορα θεωρητικά μοντέλα. Για το σκοπό αυτό τα δοκίμια του σύνθετου υλικού καταπονήθηκαν με κάμψη τριών σημείων.