Σχεδίαση και υλοποίηση διάταξης απομακρυσμένων βιομηχανικών μετρήσεων τεχνολογίας ΙοΤ με μικρουπολογιστές Arduino και Raspberry Pi - Βικέντιος, Βασίλειος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία είναι ένα κομμάτι από ένα ευρύτερο πείραμα που διεξήχθει στο Εργαστήριο Συστημάτων Ελέγχου Ηλεκτρικών Μηχανών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Το πείραμα αφορά την μελέτη απομακρυσμένου ελέγχου και επίβλεψης μέσω ίντερνετ μίας υπάρχουσας βιομηχανικής διάταξης του εργαστηρίου . Για την υλοποίηση έγινε χρήση μικροϋπολογιστών Αrduino και Raspberry Pi ώστε να μπορέσουμε να ελέγξουμε την διάταξη αλλά και να λάβουμε τις απαραίτητες μετρήσεις που αντιπροσωπεύουν την κατάσταση της. Το κομμάτι που αναλύεται είναι η ψηφιοποίηση των μετρήσεων ηλεκτρικών μεγεθών όπως η τάση και το ρεύμα στα άκρα του φορτίου της διάταξης με τρόπο όμως ασφαλή τόσο για το προσωπικό όσο και για τις λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές. Γίνεται εκτενής ανάλυση των μεθόδων γαλβανικής απομόνωσης και τελικά περιγράφεται η διαδικασία της υλοποίησης της τελικής διάταξης.