Πρόβλεψη διακύμανσης στιγμιαίων ναύλων για VLCC δεξαμενόπλοια - Ονουφρίου, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μελέτης Πλοίου και Θαλάσσιων Μεταφορών, 2018)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία πραγματοποιείται πρόβλεψη των στιγμιαίων ναύλων για τα VLCC δεξαμενόπλοια με την χρήση τεχνητών νευρωνικών δικτύων για το έτος 2015. Στη συνέχεια συγκρίνονται τα αποτελέσματα των δικτύων με τα πραγματικά δεδομένα μέχρι την ελαχιστοποίηση του μεταξύ τους σφάλματος. Επίσης πραγματοποιείται ανάλυση των μηχανισμών από τους οποίους αποτελείται και επηρεάζεται η αγορά της παγκόσμιας ναυτιλίας.