Αποτίμηση Φέρουσας Ικανότητας Πολυώροφης Κατασκευής από Οπλισμένο Σκυρόδεμα στη Ρόδο - Κουκιαΐνης, Σταμάτιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, 2018)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται την αποτίμηση της φέρουσας ικανότητας ενός υφιστάμενου κτιρίου. Πρόκειται για μια πενταώροφη κατασκευή με μεσοπάτωμα και υπόγειο από οπλισμένο σκυρόδεμα στην πόλη της Ρόδου. Το εν λόγω κτίριο προσομοιώθηκε αρχικά στο αρχιτεκτονικό πρόγραμμα Revit Structure και, εν συνέχεια, εισήχθη μέσω του λογισμικού CSiXRevit στο λογισμικό ανάλυσης SAP2000. Για τη διερεύνηση της συμπεριφοράς και της σεισμικής απόκρισης της κατασκευής, εφαρμόσθηκαν τόσο ελαστικές μέθοδοι (Δυναμική Φασματική Μέθοδος, Γραμμική Ανάλυση Χρονοϊστορίας), όσο και ανελαστικές μέθοδοι (Στατική Ανελαστική Ανάλυση – Pushover, Δυναμική Ανελαστική Ανάλυση – Ανάλυση Χρονοϊστορίας).