Post-Merger Integration - Λαμπρόπουλος, Θεοφάνης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2018)
Στη μελέτη μας αυτή εξετάζω τη στρατηγική Post Merger Integration (PMI). Η όλο ένα αυξανόμενη τάση για εξαγορές και συγχωνεύσεις τόσο εντός συνόρων τόσο και διασυνοριακά έχει οδηγήσει αφενός στην ανάγκη μελέτης των παραγόντων που διασφαλίζουν την επιτυχία του εγχειρήματος της ενοποίησης κατά την συγχώνευση ή εξαγορά μιας εταιρείας και αφετέρου στην εμβάθυνση της των χαρακτηριστικών κουλτούρας μεταξύ 2 εταιρειών που δε βρίσκονται στην ίδια χώρα ώστε να μπορέσουν να εντοπίσουν εάν μια συγχώνευση θα ήταν επιτυχείς και σε ποια πολιτισμικά επίπεδα συγκλίνουν και αποκλίνουν. Αφού κάνω μια ιστορική αναδρομή, μελετάω βιβλιογραφικά τους κινδύνους, τα κίνητρα για μια συγχώνευση, τα είδη συγχωνεύσεων, τα προβλήματα, τα εμπόδια και τα οφέλη μιας συγχώνευσης. Στη συνέχεια αναλύω τους παράγοντες επιτυχίας των συγχωνεύσεων εν γένει καθώς και τις διαστάσεις της κουλτούρας σε διασυνοριακές συγχωνεύσεις και εξαγορές.