Αποτίμηση φέρουσας ικανότητας κτιριακού συγκροτήματος με μεγάλα ελαφρώς οπλισμένα τοιχώματα - Νικολάου, Αναστάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος, 2017)
Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με την αποτίμηση ενός υφιστάμενου κτιριακού συγκροτήματος που σχεδιάστηκε με τους αντισεισμικούς κανονισμούς προ του 1984. Ο κανονισμός με βάση τον οποίο έγινε η μελέτη είναι ο ελληνικός Κανονισμός Επεμβάσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ.) και η μέθοδος ανάλυσης της κατασκευής η μη-γραμμική στατική (PUSHOVER). Η προσομοίωση και ανάλυση του φορέα γίνεται με ένα σύγχρονο λογισμικό, το ETABS 2015 V15.0.0. (el)