Διαχείριση διακινδύνευσης σε έργα κατασκευής υποδομής δικτύων κινητών επικοινωνιών - Τρυφωνόπουλος, Πέτρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2018)
Οι δραστηριότητες ενός οργανισμού ενέχουν διακινδύνευση. Οι δραστηριότητες των οργανισμών που έχουν ως αντικείμενο την κατασκευή υποδομών για δίκτυα κινητών επικοινωνιών υπόκεινται επίσης σε διακινδύνευση. Η πολυπλοκότητα και η διασύνδεση μεταξύ των συστημάτων των δικτύων, η συνεχής πρόοδος της τεχνολογίας, ο πολύ έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων για προσφορά νέων υπηρεσιών γρηγορότερα από τον ανταγωνισμό και η συνεχής απαίτηση για ποιότητα που πηγάζει από την ίδια την τεχνολογική φύση του έργου καθιστά τα έργα κατασκευής δικτύων κινητών επικοινωνιών εκτεθειμένα στην επίδραση της αβεβαιότητας ως προς την επίτευξη των στόχων του έργου. Σε αυτό το πλαίσιο η εκτέλεση επιτυχημένων έργων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών γενικότερα απαιτεί εκτός από την γνώση της διαχείρισης έργου και την απαιτούμενη εμπειρία των διαχειριστών έργου, να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην διαχείριση διακινδύνευσης του έργου. Με την παρούσα διπλωματική εργασία γίνεται προσπάθεια να αναλυθεί η διαχείριση διακινδύνευσης σε έργα που αφορούν την κατασκευή ή και αναβάθμιση υποδομών δικτύων κινητών επικοινωνιών. Μελετήθηκε η περίπτωση έργου κατασκευής και αναβάθμισης σταθμών βάσης κινητών επικοινωνιών. Έγινε καταγραφή και ταξινόμηση της διακινδύνευσης ανά κατηγορία και ακολουθήθηκαν όλα τα στάδια της διαχείρισης διακινδύνευσης έργου που αφορούν την διαβούλευση και επικοινωνία, εξέταση του περιβάλλοντος, αξιολόγηση της διακινδύνευσης, αντιμετώπιση και παρακολούθησή της.