Εφαρμογή συστήματος ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού στο τμήμα συντήρησης σε βιομηχανία παραγωγής καλωδίων - Αγάτσα, Μαρία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Ηλεκτρομαγνητικών Εφαρμογών Ηλεκτροοπτικής και Ηλεκτρονικών Υλικών, 2018)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την εγκατάσταση και παραμετροποίηση ενός συστήματος ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού - ERP (Enterprise Resource Planning) στο τμήμα συντήρησης σε βιομηχανία παραγωγής καλωδίων με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του. Αρχικά δίνεται η περιγραφή των συστημάτων ERP, όπως προέκυψε μετά από βιβλιογραφική έρευνα. Περιγράφεται ο στόχος, η λειτουργία και τα πλεονεκτήματα των συστημάτων, καθώς και η ωριμότητα της ελληνικής αγοράς απέναντί τους. Στη συνέχεια, η εργασία εστιάζει στο σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί στο τμήμα συντήρησης, δηλαδή το SAP, και αναφέρεται ο ρόλος του στην ελληνική αγορά, τους τομείς που βρίσκει εφαρμογή και συγκεκριμένα τον τομέα συντήρησης. Έπειτα, παρουσιάζεται το προφίλ της εταιρίας, στην οποία θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα, και κατόπιν περιγράφεται ο τομέας της συντήρησης, δηλαδή η διάρθρωσή του και η υπάρχουσα κατάσταση. Ακολούθως, γίνεται αναλυτική περιγραφή των βημάτων που χρειάστηκαν για την προσαρμογή του προγράμματος SAP στις απαιτήσεις της συντήρησης, ώστε να περιλαμβάνει τα δεδομένα που απαιτεί και να ενοποιηθεί με τα υπόλοιπα τμήματα που είναι ήδη ενταγμένα στο SAP. Η εργασία κλείνει με τα αποτελέσματα της χρήσης του προγράμματος και τα συμπεράσματα που συνάγονται από τη σύγκριση της κατάστασης πριν την εφαρμογή του προγράμματος με την κατάσταση μετά την εφαρμογή του.