Μελέτη σκελετικών δεδομένων της βάσης αθλητικών δράσεων THETIS και εφαρμογή σε αλγορίθμους αναγνώρισης κίνησης - Βαρηά, Χρυσούλα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2018)
Στόχος της διπλωματικής εργασίας αποτελεί η μελέτη της απόδοσης των σκελετικών δεδομένων σε αλγορίθμους αναγνώρισης ανθρώπινης κίνησης και η σύγκριση με άλλες μορφές δεδομένων όπως είναι τα χωροχρονικά σημεία ενδιαφέροντος (Space Time Interest Points). Τα σκελετικά δεδομένα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παραπάνω μελέτη, εξάγονται από τη βάση ανθρώπινων δράσεων THETIS (Three dimensional TennIs Shots). Η συγκεκριμένη βάση περιλαμβάνει 8374 videos, τα οποία περιέχουν 12 κινήσεις του αθλήματος tennis εκτελεσμένες από 55 διαφορετικά άτομα (αρχάριους και έμπειρους παίκτες).