Παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης: υλοποίηση δέκτη με τεχνολογία software defined radio - Καψής, Θεόδωρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2017)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής είναι η μελέτη και η περιγραφή του Παγκοσμίου Συστήματος Δορυφορικής Πλοήγησης (GNSS) καθώς και η υλοποίηση ενός δέκτη GNSS με τεχνολογία Software Defined Radio σε περιβάλλον GNU Radio Companion.