Απελευθέρωση αγοράς ηλεκτρισμού και διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Παπαγεωργίου, Ορέστης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Ανάλυσης, Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Διεργασιών και Συστημάτων (ΙΙ), 2017)
Βιβλιογραφική παρουσίαση των πρόσφατων εξελίξεων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικότερα στην πορεία της απελευθέρωσης της αγοράς του ηλεκτρισμού και της διείσδυσης των ΑΠΕ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα, παρουσιάζεται συνοπτικά το σχετικό υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο. Διερεύνηση (α) της επίδρασης (ή όχι) διαφόρων παραμέτρων – δεικτών, όπως για παράδειγμα το επίπεδο ανάπτυξης των χωρών και η ένταση της χρήσης του ηλεκτρισμού, στην πορεία της ολοκλήρωσης της αγοράς του ηλεκτρισμού και (β) την επίδραση ή όχι του βαθμού απελευθέρωσης στη διείσδυση των ΑΠΕ.