Ανάπτυξη Μεθόδων Μαγνητικής Καθαρότητας σε Διαστημικές Αποστολές για Στατικά και Χαμηλής Συχνότητας Μαγνητικά Πεδία. - Σπαντιδέας, Σωτήριος (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2017)
Στην παρούσα διδακτορική διατριβή, προσδιορίζονται και διερευνώνται ειδικά θέματα στο πλαίσιο των εφαρμογών της ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας και παρεμβολής. Συγκεκριμένα, ο στόχος είναι η ανάπτυξη διαφόρων μεθόδων και τεχνικών για την επίτευξη μαγνητικής καθαρότητας σε διαστημικές αποστολές που περιλαμβάνουν μονάδες ή όργανα ευαίσθητα σε μαγνητικά πεδία. Για το σκοπό αυτό, μελετώνται και αναπτύσσονται μέθοδοι για την πρόβλεψη πολλαπλών μαγνητικών διπόλων από μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου μιας συσκευής υπό εξέταση. Οι μέθοδοι επαληθεύονται και επιβεβαιώνονται με προσομοιωμένες και πραγματικές μετρήσεις από πηγές με γνωστή μαγνητική συμπεριφορά. Ο σκοπός της ανάλυσης αυτής είναι η παραγωγή ισοδύναμων μαγνητικών μοντέλων για όλα τα υποσυστήματα του διαστημικού οχήματος και η εκτίμηση των κατανεμημένων μαγνητικών διπόλων και τετραπόλων που αντιπροσωπεύουν το μακρινό μαγνητικό τους πεδίο.