Πλευρική καταπόνηση μεταλλικών κελυφών υπό περιοριστικές συνθήκες - Διαρμίσης, Στυλιανός (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Τεχνολογίας των Κατεργασιών, 2017)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετάται η καταπόνηση μεταλλικών κυλινδρικών κελυφών (σωλήνων) αλουμινίου σε πλευρική θλίψη με κυλινδρικό διεισδυτή παράλληλο προς τον άξονα του δοκιμίου, υπό περιοριστικές συνθήκες.