Καστέλι Πύργου Σαντορίνης: τεκμηρίωση και πρόταση συνολικής διαχείρισης - Αναστασιάδης, Δημήτριος (Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Στα πλαίσια της εργασίας αναλύεται η υφιστάμενη κατάσταση του μνημείου, γίνεται ιστορική έρευνα με βάση τα διαθέσιμα τεκμήρια και καταλήγει σε πρόταση συνολικής διαχείρισης. Στόχος της εργασίας είναι η σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου προστασίας και ανάδειξης του μνημείου.