Bitcoin, πλατφόρμα Blockchain και ECDSA - Κοντογιάννης, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2018)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται το κρυπτονόμισμα Bitcoin, την πλατφόρμα λειτουργίας του, Blockchain και τον αλγόριθμο(ECDSA) που χρησιμοποιείται για την ασφαλή επικοινωνία των χρηστών με την παραγωγή και διαχείριση μηνυμάτων και κλειδιών. Παρουσιάζουμε τον κίνδυνο παραβίασης του blockchain υπό καθεστώς επίθεσης διπλής δαπάνης (double spent attack) καθώς και τον κίνδυνο παραβίασης και αλλοίωσης, (ECDSA), των μηνυμάτων από την χρήση μη ασφαλών ελλειπτικών καμπυλών υπό καθεστώς μοντελοποιημένων επιθέσεων.