Μοντελοποίηση και υπολογιστική μελέτη αντιδραστήρων χλωρίωσης βασισμένων σε διατάξεις διπολικών ηλεκτροδίων - Καλογεροπούλου, Δήμητρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Χημικών Μηχανικών. Τομέας Επιστήμης και Τεχνικής των Υλικών (ΙΙΙ). Εργαστήριο Φυσικοχημείας, 2017)
Η μετάδοση βλαβερών μικροβιακών ειδών από ένα οικοσύστημα σε ένα άλλο (χωροκατακτητικά μικροβιακά είδη) μέσω της ερμάτωσης των πλοίων, αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα που έχει ήδη αναγνωριστεί από τη Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) και η μείωση τους ήταν ένας από τους στόχους που εγκρίθηκε από τη Διπλωματική Διάσκεψη ΙΜΟ στο Λονδίνο, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2004. Τα συμπεράσματα της διάσκεψης αυτής έχουν ενσωματωθεί τόσο στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία (κανονισμός ΕΕ 1143/2014, L317/35) όσο και στο εθνικό δίκαιο (Ν.4470/2017, ΦΕΚ 65Α/8-5-17). Σύμφωνα με τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα η χλωρίωση των νερών ερμάτωσης αποτελεί ένα από τους αποτελεσματικότερους τρόπους εξάλειψης του φαινομένου. Οι αντιδραστήρες χλωρίωσης που προτείνονται πρέπει να παράγουν επαρκές χλώριο για την απολύμανση, αλλά να καταλαμβάνουν μικρό όγκο και να έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.