Ανθεκτικότητα κονιαμάτων με τσιμεντοειδή πρόσθετα - Μακρινού, Ειρήνη (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Δομοστατικής. Εργαστήριο Οπλισμένου Σκυροδέματος, 2017)
Αντικείμενο της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η ανθεκτικότητα των Κονιαμάτων και πώς αυτή επηρεάζεται από την προσθήκη πρόσθετων τσιμεντοειδών όπως ο Μετακαολίνης (ΜΚ), η Ιπτάμενη Τέφρα (FA), η Πυριτική Παιπάλη (SF) και η Σκωρία Υψικαμίνου (GGBF) Συνολικά παρασκευάστηκαν και εξετάστηκαν εννέα (9) συνθέσεις κονιαμάτων με διαφορετικά ποσοστά περιεχόμενων κ.β. τσιμεντοειδών (σε ποσοστά 10% και 20% για το κάθε τσιμεντοειδές) και τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με εκείνα μιας Αμιγούς σύνθεσης κονιάματος (ΟPC).