Εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για διαδραστική φωτορεαλιστική απεικόνιση ενός μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς κληρονομιάς - Εκκλησία Αγίου Παύλου - Μυσίρης, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2018)
Αυτή η εργασία αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να πλοηγηθεί εικονικά σε ένα τρισδιάστατο (3D) μοντέλο χρησιμοποιώντας εισόδους (ερεθίσματα) από το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Επιπλέον, θα είναι δυνατό μέσω της διεπαφής χρήστη να παρατηρεί το μοντέλο σε διαφορετικές προβολές (οπτικές γωνίες), να το περιστρέφει και να εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με αυτό. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα UNITY, ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για την ανάπτυξη τρισδιάστατων ή δισδιάστατων εφαρμογών, κινούμενων σχεδίων και βίντεο.