Περιφερειακό φρεζάρισμα κραμάτων Τιτανίου Ti-6Al-4V ELI: πειραματική και αριθμητική ανάλυση στο LS-DYNA - Καστρίτσης, Χαράλαμπος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2017)
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία έχει σκοπό την μελέτη των κατεργασιών κοπής, των παραγόντων που επηρεάζουν αυτές τις κατεργασίες καθώς και των μεθόδων βελτιστοποιήσεως, μοντελοποιήσεως και προσομοιώσεως. Αρχικά γίνεται εκτενή αναφορά στα χαρακτηριστικά των κατεργασιών κοπής, των δυνάμεων που αναπτύσσονται κατά την διάρκεια των κοπών καθώς και των κοπτικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται. Επίσης γίνεται αναφορά στις συνθήκες που πραγματοποιούνται οι κατεργασίες κοπής, τα απόβλητα που δημιουργούνται κατά την κοπή καθώς επίσης και τρόπους για την βελτίωση των κατεργασιών βάσει των παραμέτρων τους. Στο 3ο κεφάλαιο κεφάλαιο γίνεται η ανάλυση της μοντελοποιήσεως των κατεργασιών, κάνοντας εκτενή αναφορά στο εμπορικό πρόγραμμα πεπερασμένων στοιχείων LS-DYNA το οποίο χρησιμοποιήσαμε για να μοντελοποιήσουμε τα πειράματα που πραγματοποιήσαμε στο εργαστήριο. Στο 4ο κεφάλαιο, γίνεται μια σύντομη αναφορά στην μέθοδο Taguchi βάσει της οποίας έγινε η επιλογή των παραμέτρων των πειραμάτων. Στο 5ο κεφάλαιο περιγράφεται αναλυτικά η πειραματική διαδικασία περιφερειακού φρεζαρίσματος που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Κατεργασιών, και στην συνέχεια αναλυτικά τα βήματα που ακολουθήσαμε για να πετύχουμε την ακριβή μοντελοποίηση των πειραμάτων στο LS-DYNA. Στα τελευταία κεφάλαια γίνεται η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πειραματικής διαδικασίας και των προσομοιώσεων στο LS-DYNA, η σύγκριση των αποτελεσμάτων καθώς και τα συμπεράσματα που μπορέσαμε να εξάγουμε μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που απαιτούνταν.