Ανάλυση μεγάλων δεδομένων διαδικτύου-των-αντικειμένων με αλγόριθμους ανίχνευσης κοινοτήτων σε δίκτυα υπερβολικών χώρων - Τσιτσεκλής, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2017)
Ο σκοπός της παρούσας Διπλωμάτικης Εργασίας είναι η ανάπτυξη μιας αποδοτικής μεθοδολογίας Ανίχνευσης Κοινοτήτων για την ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων που προκύπτουν από τοπολογίες Διαδικτύου-των-Αντικειμένων. Για τον σκοπό αυτό γίνεται χρήση δικτύων ενσωματωμένων στον Υπερβολικό Χώρο. Ο χώρος αυτός λόγω των ιδιοτήτων του, επιλέγεται ως ένας «φυσικός» χώρος για την αναπαράσταση Σύνθετων Δικτύων.