Έλεγχος Έξυπνων Παρεμβολών στο Διαδίκτυο των Αντικειμένων - Γεωργούλιας, Ιωάννης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2017)
Σε αυτήν την διπλωματική εργασία εξετάζεται το πρόβλημα ελέγχου έξυπνης παρεμβολής στο Διαδίκτυο των Αντικειμένων με έμφαση στα παθητικά δίκτυα αναγνώρισης μέσω ραδιοσυχνοτήτων(RFID). Ένας έξυπνος παρεμβολέας/ενεργή RFID ετικέτα επιτίθεται στην μετάδοση δεδομένων κανονικών παθητικών RFID ετικετών μέσω γρήγορου ελέγχου και προσαρμογής της ισχύος μετάδοσής του προκειμένου να μεγιστοποιήσει την ζημιά, δηλαδή μη-ανάγνωση των δεδομένων των κανονικών RFID ετικετών από τον RFID αναγνώστη. Αρχικά, ο συνολικός αριθμός των υποκαναλιών κατανέμεται στις κανονικές ετικέτες με βάση την τεχνική μέγιστου κέρδους καναλιού. Στη συνέχεια το πρόβλημα ελέγχου έξυπνης παρεμβολής διαμορφώνεται ως ένα Stackelberg παίγνιο σε κάθε υποκανάλι, όπου η κανονική ετικέτα είναι ο ηγέτης και ο έξυπνος παρεμβολέας είναι ο ακόλουθος. Ο στόχος κάθε παίκτη, δηλαδή κανονικής ετικέτας και έξυπνου παρεμβολέα, είναι η μεγιστοποίηση της χρησιμότητάς του. Η ύπαρξη και η μοναδικότητα της Stackelberg ισορροπίας αποδεικνύεται ενώ εξάγονται και κλειστοί τύποι της βέλτιστης στρατηγικής ισχύος αντανάκλασης των κανονικών ετικετών και της καλύτερης στρατηγικής ισχύος μετάδοσης του παρεμβολέα. Η απόδοση της προτεινόμενης προσέγγισης αξιολογείται μέσω μοντελοποίησης και προσομοίωσης και η ανωτερότητά της συγκριτικά με άλλες σύγχρονες προσεγγίσεις απεικονίζεται μέσω λεπτομερών αριθμητικών αποτελεσμάτων.