Ανάλυση και κατασκευή διάταξης για τον χαρακτηρισμό συσσωρευτών - Δημητριάδης, Ιωάννης - Αλέξανδρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής, 2017)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ηλεκτρονικού εξοπλισμού με σκοπό τη μέτρηση της σύνθετης αντίστασης συσσωρευτών μολύβδου-οξέος σε συχνότητες 50Hz έως 50kHz. Στο θεωρητικό υπόβαθρο της εργασίας αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας των συσσωρευτών. Στην συνέχεια περιγράφεται η λειτουργία της διάταξης, καθώς και τα ηλεκτρονικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν και τέλος, παραθέτονται τα πειραματικά αποτελέσματα. Για την κατασκευή της διάταξης αυτής χρησιμοποιήθηκε υπολογιστική πλατφόρμα της οικογένειας Arduino και προγραμματίστηκε σε γλώσσα C.