Διακοπές κατά την κατάβαση: προτάσεις εφήμερης κατοίκησης στον όρμο Βαθύ Τήνου - Εξαδακτύλου, Δήμητρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 2017)
Η διπλωματική αυτή παρουσιάζει την πρόταση παρέμβασης στον όρμο Βαθύ, στο νησί της Τήνου, με την δημιουργία μιας διαδρομής από το ανενεργό λατομείο μαρμάρου προς την θάλασσα, παράλληλα με τον σχεδιασμό διαφόρων τύπων εφήμερης κατοίκησης που αναφέρονται στον τουρισμό. Αντικείμενο μελέτης αποτέλεσαν μεταξύ άλλων: οι τρόποι παρέμβασης και αποκατάστασης σε ανενεργά λατομεία, η ανάλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με τον τουριστική εκμετάλλευση και οι διαφορετικές μορφές της, τα εργαλεία παρέμβασης σε ένα ιδιαίτερο τοπίο σαν αυτό της Τήνου, καθώς και οι λειτουργικές ανάγκες της εφήμερης κατοίκησης. Βασικό συνθετικό στοιχείο της πρότασης είναι η διαδρομή κατάβασης από το βουνό και τον χώρο του λατομείου προς την θάλασσα. Πάνω σε αυτή την ‘ραχοκοκαλιά’ τοποθετούνται οι διάφορες χρήσεις, με κύρια αυτή της εφήμερης κατοίκησης. Δημιουργείται λοιπόν μια πορεία από τις πιο ‘ελαφριά’ μορφή, με το μικρότερο δυνατό ίχνος πάνω στο τοπίο, αυτή της κατασκήνωσης, προς την πιο ‘ισχυρή’ και συμβατική μορφή φιλοξενίας, αυτή του ξενώνα, η οποία αποτελεί και μια μόνιμη παρέμβαση. Η πρόταση ολοκληρώνεται με τις νέες χρήσεις που τοποθετούνται στον χώρο του λατομείου, αλλά και στο πέτρινο βιομηχανικό κέλυφος του παλιού σχιστηρίου μαρμάρου δίπλα στην θάλασσα. Συνολικά, η διπλωματική αυτή επιχειρεί να προτείνει μια διαφορετική, βιώσιμη όψη του τουρισμού των ελληνικών νησιών.