Σχεδίαση και υλοποίηση ασύρματου συστήματος μετάδοσης δεδομένων βασισμένο στο πρωτόκολλο LoRa - Τζωρτζάκης, Κωνσταντίνος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής. Εργαστήριο Ηλεκτρονικής, 2017)
Στην παρόυσα εργασία γίνεται η σχεδίαση και υλοποίηση ενός ασύρματου δικτύου μετάδοσης δεδομένων βασισμένο στο πρωτόκολλο LoRa. Η πληροφορία αφορά δεδομένα απο αισθητήρες θερμοκρασίας , υγρασίας , φωτεινότητας, μονοξειδίου του άνθρακα , καπνού , μεθανίου και αλκοόλ. Τα δεδομένα αποθηκεύονται και παρουσιάζονται στο διαδίκτυο με χρήση GSM.