Αναγνώριση του μέσου μεταφοράς από δεδομένα έξυπνου τηλεφώνου με τη χρήση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης - Ευθυμίου, Αλέξανδρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Πολιτικών Μηχανικών. Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, 2017)
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η πρόβλεψη του μέσου μεταφοράς που χρησιμοποιούν οι χρήστες σε κάθε τους ταξίδι με τη χρήση δεδομένων από τους αισθητήρες έξυπνων κινητών. Για το σκοπό αυτό αναπτύσσεται μια μεθοδολογία που αποτελείται από δύο βήματα: Αρχικά, οι χρονοσειρές από το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο και τον αισθητήρα προσανατολισμού του κινητού ανά ταξίδι αναλύονται σε κυλιόμενα χρονικά παράθυρα και υπολογίζονται τα βασικά στατιστικά μεγέθη των χρονοσειρών αυτών σε κάθε παράθυρο. Στη συνέχεια, αναπτύσσονται πρότυπα μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιούν ως δεδομένα τα υπολογισμένα στατιστικά μεγέθη με στόχο την πρόβλεψη του μέσου μετακίνησης του χρήστη ο οποίος χρησιμοποίησε είτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είτε κάποιο άλλο μέσο. Η μεθοδολογία αυτή εφαρμόζεται σε ταξίδια διαφορετικών χρηστών και αναλύονται τα αποτελέσματα. Τέλος, παρατίθεται σχολιασμός για τους περιορισμούς της παρούσας έρευνας και τις προεκτάσεις για περαιτέρω έρευνα.